Barca pe valuri se scufundă uşor

0
2126

Cum să faci zob un partid istoric, fără profesor (sau nu, scuzaţi – cu profesori de fizică sau geologie).

A fost odată un partid istoric, naţional, creştin şi democrat… care după ce a dat ţării un preşedinte „de-al lor”, de fapt un fals ţărănist, de fapt un „stranier” – Emil Constantinescu, profesor de geologie, a reuşit să devină din partid istoric, partid de carte de istorie. Acum, aceeaşi istorie blestemată riscă să se repete. Un alt partid, PNL, după ce dă ţării tot un preşedinte de împrumut, un pseudo-liberal, profesor de fizică – o apucă încet, dar sigur pe aceeaşi panta abrupta. Iată ce se va intampla in scurt timp cu marele PNL:

1. Mulţi liberali au păstrat relaţii de prietenie cu Tăriceanu şi, în plus, le e cam sete de guvernare, sete pe care Maria Sa Klaus Your Highness nu a putut să le-o ostoiască. Cum ALDE va fi cu siguranţă partener cu PSD, unii liberali, bineinţeles numai si numai de dragul interesului naţional, vor părăsi fără multă mustrare de conştiintă bărcuţa care va începe să plutească în derivă, cu fundul găurit.

2. Alţi pasageri, care nu vor intra în graţiile lui Tăriceanu, se vor gândi şi ei la viitorul ţării, dar din opoziţie… şi se vor urca în vaporaşul anti-sistem cel mai la modă, USR, cu speranţa unei şanse la urmatoarele alegeri.

3. În fine, să nu uităm că adevăratul lider al opoziţiei, asa cum rezultă din alegeri, singurul care ştie să se bată cu rechiniin PSD-ului, va fi Traian Băsescu, omul care are încă legături solide cu liberalii din fostul PDL. Aşa că, văzând că bărcuţa PNL-istă ia tot mai multă apă, şi lumea sare ba într-o barcă, ba în alta, vor lua şi ei colacul de salvare aruncat de salvamarul cel experimentat si se vor intoarce la barca-mamă.

În bărcuţă liberala va rămâne deci numai Alinuta… care ţine minte că un nene cu accent german, înainte să plece în „Doi ani de vacanţă”, a pus-o la cârma bărcii şi i-a zis: tu stai aici, să nu te mişti până mă întorc eu! Iar în jurul bărcii, Dacian, cu vesta de salvare,  va face selfie-uri, felicitându-se că a ascultat poveţele de la nenea Junker, să nu se urce în bărcuţe politice de fabricaţie românească!

Cât despre nenea acela plecat în vacanţă, dl Dragnea, adevăratul şef al statului, îi va asigura toate condiţiile să îşi desăvârşească teza de doctorat în fizică politică: ameliorarea principiului al treilea a lui Newton: principiul acţiunii şi inacţiunii…

Astfel, Klaus îşi va asigura rămânerea în istorie ca omul care şi-a îngropat „partidul meu”. Peste vreo 100 ani, strănepoţii noştri îl vor avea ca subiect la bacalaureat, alături de Emil Constantinescu, şi Arnold, la lecţia: „Terminatorii – realitate şi ficţiune…”.