Ce nu îmi place la Soros

0
1379

Am o problemă de fond cu oricine încearcă să impună lumii întregi viziunea personală despre lume, oricât de nobilă ar părea aceea, fie prin forță, fie prin manipulări și spălare pe creier. Or George Soros tocmai asta face: își folosește banii și influența atât pentru construcția „societății deschise”, așa cum o vede el, cât și, bineînțeles, pentru re-umplerea pușculiței, prin speculatiile pe piețele monetare pe care deseori le provoacă (lista e lungă – mai citiți și voi, nu vă dau eu mură în gură!)
In esenta, nu îl văd cu nimic deosebit de alții care au încercat să facă același lucru, adica să impună lumii utopiile lor (Stalin, Lenin, Ceaușescu, Hitler etc). Doar metodele diferă.
Or nici unul din cei enumerați, și nici Soros, nu dețin adevărul absolut. De aceea, dincolo de aspectul ilegitim (cine i-a dat vreun mandat să se bage?), există această problemă morală -de ce trebuie să ne impună prin manipulări și trupele sale de ideologi, ziariști, politicieni și ONG-sti viziunea sa despre lume?
Când scriu ceva despre acțiunile lui George Soros, nu mă bazez pe bârfe. Citesc cu regularitate presa occidentală oficială (din America de Nord și Europa, în engleză, franceză și spaniolă), blogul respectivului și website-urile societăților deschise. Știu cu ce se ocupă, ce idei promovează și în ce mod. Înțeleg cum poate influența evenimentele politice din multe țări în care are „armate”, cum a educat generații întregi de ziariști, judecători, activiști, politicieni, care astăzi sunt „favorabili” ideilor sale, ca să nu spun „ii mănâncă din palmă”. Înțeleg cum activismul său produce rezultate financiare concrete, căci cine controlează evenimentele politice poate paria la bursă așa cum trebuie. Omul nu pierde decat rareori bani prin „donațiile” sale, iar atunci când face miliarde din speculații, nu se sinchisește de amărâții care își pierd slujbele în urma acestor acțiuni. Mai trist este că majoritatea oamenilor, mai ales cei ce suferă direct în urmă deciziilor sale, nici nu știu că acest om există…
Mandatul lui in fruntea lumii nu este pe 5 ani, nici pe 10 ani, ci pe viață, desi nu i l-a oferit nimeni. Dimpotrivă,de vreo 40 de ani incoace își ia singur dreptul de a se baga peste tot, iar parlamentele lumii îl invită la reuniuni oficiale și îi susțin acțiunile. E și normal, majoritatea celor ce le populează astazi sunt copiii lui de suflet….și de portofel.
Că Soros o fi făcut și multe lucruri bune, poate. Nu știu exact câte spitale a construit, câți copiii orfani a ajutat, dar el și fundațiile sale mor de grija minorităților sexuale și ale musulmanilor cică persecutați în întreagă lume și militează pe față pentru eliminarea granițelor si amestecul populațiilor. Dar să pretinzi că lupți pentru democrație și dialog civilizat, în timp ce finanțezi mișcări de protest violente împotriva oricui nu îți convine, să indemni la revoltă constantă contra șefilor de state și de guverne care nu îți fac ție pe plac, să impui oamenilor ce au voie să vorbească și ce nu prin tribunale ale corectitudinii politice este cam la fel cu luptă pentru pace de pe vremea odiosului nostru geniu carpatin.
Constat însă că numărul celor ce procedează la fel ca mine, adica sa isi faca temele, este înfiorător de mic. Mulți preferă să ia la mișto ideea că Soros s-ar băga în viața politică și economică a multor țări, deși personajul însuși o recunoaște direct în cărțile sale și în interventile sale publice. Și mulți habar nu au că acest om le modeleaza crezurile și alterează conștiințele, că tot ceea ce cred ei astăzi privitor la emigrație, la minorități sexuale, la globalism, la Donald Trump sau la lume in general etc, nu sunt de fapt decât idei pe care Soros li le-a băgat în cap, în mod subtil, printr-o continuă intoxicare din partea mass-mediei controlate de el si de amicii sai.
Cu alte cuvinte, există două feluri de apărătorii ai lui Soros – cei avizați, care sunt în general de acord cu ceea ce face sponsorul lor 🙂 dar care sunt totuși puțini – și ceilalți, cei mulți, care care se trezesc vorbind fără să știe, și care tocmai demonstrează că metodele lui dau rezultate….