Enervări de sezon

1
1758

Azi mi-am propus să vă enervez. Pe toți. De stânga și de dreapta laolaltă. Așadar:

1. Trump își pozează nepoțelul pe fotoliul din Biroul Oval. Jumătate de planetă ia foc de indignare, acuzand profanarea scaunului prezidențial, cealaltă jumătate sare să riposteze că bebe-ul e cute și că nu ar fi nici o problemă. Cine sunt tâmpiții la faza asta? Răspuns: Noi toți, pentru că nu avem altceva mai bun de făcut. Ia mai bine să ieșim la o pizza sau la o bere cu amicii din „real life” și să lăsăm dușmanii virtuali în pace. Să punem mai bine mâna pe o carte: un popa-prostul, un șeptic, un tabinet.

2. La Montreal, primăria afișează în piața publică un brad jerpelit, second-hand, fără nici o podoabă pe el – nici cruce, nici steluță, nici globuri, nimic. Bradul arată ca o pisică proaspăt salvată de la înec. Probabil este același brad care a jucat în rolul de Pom de Crăciun (pardon, de Sărbători de Iarnă non-denominaționale) și acum un an și acum doi ani etc (are experiența adica!). Cică să nu insultăm pe musulmani sau evrei. O imagine dezolantă. În Iordania însă, o țară majoritar musulmană, se serbează Crăciunul, iar decorațiile de „sezon” sunt înșirate peste tot. Verificați stirea, e pe bune. Am vorbit cu o prietenă stabilită acolo. În Spania, unde trăiește o importantă minoritate musulmană, femeile cu broboadă ies pe stradă noaptea, cot la cot cu toți ceilalți „necurați” pentru a se bucura de atmosfera de sarbatoare. Verificați și asta (eu am vazut-o cu ochii mei). Nimeni nu pare ofensat de decorații și luminițe (în afară de câțiva nebuni). La Sami Fruits, magazin de legume și fructe din Montreal, sau la Akhavan, unde toți patronii si personalul sunt musulmani, sunt afișate decorații de Crăciun, iar casierele îți urează „Joyeux Noel” la iesirea din magazin. Cine este atunci ofensat de globurile de Crăciun? Se pare că problema există numai în carcasa goală de conținut cenușiu a progresiștilor cei mai retardați (dar influenți) plus o mâna de fundamentaliști musulmani. V-am zis de la început că o să va enervez. Nu se potrivește cu ce știați voi, așa e?

3. În timp ce românii acuză Occcidentul că o ia razna, că acolo nu mai există respect pentru viață, și că avortul este banalizat, statisticile arată că în România cea drept credincioasă, rata avorturilor este de fapt mult mai ridicată decât în țările Ocidentale. Vă las pe voi să trageți concluzia.

4. În cei 14 ani de activitate ca agent imobiliar în Canada am întâlnit mulți clienți auto-declarați de „stânga”, oameni cu vederi liberale, care mai recent îl urăsc pe Trump și pe partizanii săi pentru că ar fi rasiști, islamofobi și homofobi. Dânșîi sunt foarte toleranți, printre altele, cu liberalizarea consumului de droguri și partizani ai reabilitării criminalilor. Toate bune până în momentul în care le ofer să cumpere casă în cartierul St.Michel din Montreal (unde culoarea dominantă este negrul), în anumite părți din Ville St Laurent (numit și micul Liban), sau în Le Village (unde majoritatea locatarilor sunt lgbt). Atunci încep mutrele din partea dragilor mei clienți de stânga, care desigur nu sunt rasiști, nici homofobi. „Vrem într-o zona bună și cu școală bună pentru copii”. Aha! Ce e aia „zona bună?” – îi întreb. „Vrem undeva în Outremont (adică la evrei), sau în alte zone dominate de albi cu profesiuni liberale. Stiti, copilul meu nu poate să iasă pe stradă să se joace când sunt baruri gay peste tot în jur și am dori să locuim într-un cartier bine păzit de poliție, unde nu e mizerie, nici ganguri de stradă”. Toleranță, toleranță, dar.. „Păi, să nu fie un cartier cu drogați, sau prostituție, sau prea mulți negri sau arabi”. Aaaa! Bun așa. De unde concluzia: e simplu să fii de stânga cand este vorba de banii altora, să fii generos cu refugiații, cu emigranții și cu drogații atunci când statul plătește, dar când e vorba de fundulețul propriu, suntem cu toții, fără excepție, foarte de dreapta, adică comitem discriminări fără remușcări, preferăm să ne cumpărăm case în cartiere bine păzite de poliție, cu ziduri înalte la intrare, și nu ne grăbim să primim la noi acasă nici un amărât din Somalia sau Iraq. Credem în „zone bune” și „zone rele”, în „școli bune” și „școli rele”. Pai ce anume face ca zona să fie bună sau rea, tovarăși? Cine produce mizeria? Nu cumva localnicii? Cum se potrivește credința în egalitate cu porțile ferecate și zidurile de protecție? Impotriva cui vă apărați voi? Dupa cum vedeți, cei cu adevărat de stânga sunt foarte rari – „aia săraci și cinstiți”, majoritatea sunt stângiști de vreme bună, de salon. „La gauche caviar”.
Gata, ajunge pentru astăzi. V-am enervat destul! Sărbători fericite, stimați ofensabili!

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua!

    Am intrat sa va urez sa aveti parte de un an in care sa va bucurati, si daca puteti sa va bucurati in Domnul dupa indemnul Sf Apostol Pavel ar fi si mai bine. De asemenea daca vor fi si greutati sa le primiti tot cu bucurie ca si greutatile sunt tot spre zidirea noastra.

    La multi si binecuvantati ani!

    PS citesc cu mare bucurie tot ce postati, intru aici la anumite intervale de timp ca sa va citesc postarile. Din nefericire (sau poate din fericire) gasesti din ce in ce mai rar oameni care sa fie „normali”, care sa nu scrie ca si cum ar vorbi la televizor, adica sa te manipuleze si sa te minta. Toate bune!

Comments are closed.