De la Simona la Regekampf

0
1817

Eroina ultimei luni sportive a fost, fără îndoială, micuţa, vesela şi harnica Simona Halep, care a reuşit să se califice în finala turneului campioanelor de la Singapore.

Şi nu oricum: în grupe, Simona a dat de pământ cu nimeni alta decât Serena Williams, femeia bărbat-bine a tenisului mondial, pe care nu o poate bate uşor nici Mike Tyson! Încă de la faimoasa intalnire David contra Goliat, de acum 3.000 ani, nu s-a mai văzut aşa ceva!

În plus, Simona s-a dovedit o fată de onoare, luptând serios să o ca-lifice pe Serena în semifinale, evitând astfel suspiciunile de “blat balcanic” contra Anei Ivanovici. Chiar dacă, în finală, Serena a redevenit ea însăşi şi şi-a luat revanşa, pronosticul nostru este că, în maxim doi ani, fata noastră va fi numărul unu mondial. Nu văd cine i-ar mai putea sta în cale. Depinde numai de ea.

* * *

Trecând la fotbal, în Europa League, la cele două partide Steaua-Rio Ave, s-au confirmat clar două adevăruri: că Ruşescu, băiat modest şi nefiţos, simte golul ca nimeni altul, deşi patronul echipei nu l-a avut niciodata la inima, şi că favoritul acestuia, Tănase, nu face, de vreo 3 ani încoace, decât un singur lucru: ia mingea de pe partea stânga, o cară vreo 15 metri, încearcă să intre cu ea la picior în careu, unde nici nu pasează, nici nu trage pe poarta, ci o pierde.

Şi nimeni nu îndrăzneşte să-l trimită pe tuşă, căci patronul încă speră că îl va vinde pe bani grei. Oricum, cu Rusescu, cu mult noroc şi cu un joc mediocru, Steaua a făcut 2-1 acasă şi 2-2 în deplasare, dar cam tremură înaintea ultimelor două jocuri din grupă.

* * *

În fine, fostul antrenor stelist, Laurenţiu Re­gekampf, plecat după glorie şi dolari la Al Hilal, ţine să ne demonstreaze iarăşi zicala biblică: “Dumnezeu stă împotriva celor mândri”. Ce l-o fi apucat pe Reghe să declare, după ce fusese bătut în deplasare cu 1-0, în finala Cupei Campionilor Asiei, că “Sydney e o echipa mică, şi el va avea grijă să rămână aşa”?

Iată ca portarul croat al lui Sydney şi arbitrul japonez, parcă teleghidaţi direct de un Allah ostil, au avut grijă să facă din Reghe mai degraba un Al Hilar. Când ne-om învaţa noi, românii, că in orice treabă serioasă contează ce se petrece pe teren, nu cine e cel mai tare la declaraţii?