Pilula de cinism politic

0
1300

A stârnit multe reacții negative dezvăluirea programului electoral al candidatului Theodor Paleologu, care, printre altele, a pomenit că susține „Statele Unite ale Europei”, și pregătirea populației pentru „urgență climatică”.

Sper că toți românii pricep că, fie că votăm sau nu, cineva va fi totuși președintele României. Și în acest context, e bine să știm că oricine ar ieși invingător la prezidențialele de acum, ne va prescrie același tratament: “urgență clismatică” și multă SUE.

Însă se pare că nu toți români pricep că România nu are în spate un fost imperiu colonial și nici 800 de ani de viață parlamentară, nici Marea Nordului și nici canalul mânecii care să ne separe de restul Europei. Noi împărțim Marea Neagră cu rușii și turcii, și nu ne permitem să punem de un Brexit. Noi vom fi, vrem nu vrem, Remainia.

Nici nu avem în spate armata numărul unu din lume, și nici o economie care să aibă în spate Boeing, Apple, Microsoft, Locked and Martin și încă vreo câteva mii de companii toate lideri mondiali pe piață, că să ne permitem să facem că Trump.

Nici nu ne confruntăm cu milioane de emigranți care vor să vină peste noi – din păcate ne confruntăm cu milioane care vor să plece.

Acum e clar? Că ne place sau nu, asta e realitatea. Nu avem decât să admirăm ce face Trump sau Boris în timpul nostru liber, dar noi nu suntem în situația lor, ba din contră…

Așa că dacă tot e același medicament de luat (clismă și SUE), măcar să ni-l administreze un doctor simpatic.

Și așa, SUE și criza climatică nu reprezintă mize adevărate pentru majoritatea românilor din România. Nu cred că mai mult de 5% dintre români înțeleg războiul ideologic ce are loc în Vest.

Să nu spuneți că nu v-am zis!

PS. Ați fi vrut să auziți altceva, nu-i așa, care să vă facă placere? Păi atunci haideți să pregătim un partid, o platformă și un candidat la prezidențiale pentru 2024, care să transforme mai întâi România într-o țară care poate pune condiții altora, și pe urmă mai vedem. Până atunci, avem exact conducătorii pe care îi merităm.