Președintele decorator

0
1821

Decembrie 2014 

 • Se încoronează Klaus întâi de Hermannstadt, primul monarh republican român de origine saxonă. Un suveran liniștit ca amortizoarele unui Mercedes pe un Autobahn. Le fel ca și faimosul fizician englez Stephen Hawking, Domnia sa comunică printr-un aparat artificial de vorbit – un cont de Facebook numit Tatiana Niculescu Bran. Klaus promite să fie drept și bun cu toți – supuși și suspuși.
 • Fostul președinte jucător Băsescu intră într-o perioadă de tăcere și își botează un nepot. Klaus Iohannis copiază modelul și tace și el.
 • După ce a încercat să devină leu în alegeri, Victor Ponta redevine pisicuț și merge cu coada între picioare la palatul Maiestății sale Klaus, să își prezin­te omagiile și să se gudure pe lângă stăpân pentru a cere milă, iertare și menținerea postului. Deși zgâriat de Ponta în campanie, Măria Sa Klaus este mărinimos și îl iartă, dar nu îl uită. Victoraș e lăsat liber prin curte să se joace de-a guvernarea. Depontificarea mult așteptată se amâna până la găsirea viitorului pisicuț.
 • De frica Führerului, parlamentul țării decide să se autodenunțe și votează anularea legii grațierii co­rupților, punând astfel România în pericolul de a ră­mâne fără organ legislativ. SRI și DNA dau dovadă de multă înțelepciune și încep arestări selective, de la toate partidele, pe criteriul proporțional, pentru a păstra totuși pe cineva la permanența Camerelor.
 • Vladimir Putin continuă lupta pentru pace, ocupând încă o bucățică din Ucraina. Președintele american Obama protestează din nou vehement în fața oglinzii din baie.

Ianuarie 2015 

 • La Paris, un obscur ziar de cartier reușește, după eforturi de ani de zile, să își enerveze cei 4 cititori constanți, care decid să schimbe radical componența  redacției folosind una dintre cele mai moderne me­to­de de resurse umane: mitraliera. Cu o redacție înnoită peste noapte, ziarul dă o lovitură de piață și își crește spectaculos tirajul. Toată lumea vorbește despre asta, chiar și împăratul Klaus. Consilierii președin­telui
 • României îl trimit la Paris cu un tricou negru pe el și cu inscripția “Je suis Charlie”, ca să fie ușor de recu­noscut de organizatori.
 • La meetingul de solidaritate cu Charlie, Klaus nu găsește loc lângă Angela Merkel, ca să poată schimba câteva vorbe în germană.  Klaus e nevoit să stea tăcut lângă vecinul său, Porosenko. Cei doi stabilesc prin semne să se revadă, într-una din țările lor, dacă or mai exista în viitor.
 • După demisia lui George Maior din fruntea SRI, România continuă să nu aibă director permanent la SIE și la SRI. În condițiile în care la porțile țării are loc un război, în lume sunt atacuri teroriste, iar serviciile secrete ale diferitelor puteri mișună pe teritoriul țării. (Nu, ăsta nu e banc!)
 • Syriza, divizia grecească a lui Vladimir Putin  câștigă alegerile și amenință cu retragerea din Europa. Grecia își trage ministru de finanțe ras în cap și cu geacă de piele. Radu Mazăre e gelos.
 • Klaus Iohannis decorează un simpatizant legio­nar care avea 2 ani în 1940. Tara se scandalizează. Klaus nu.
 • Klaus Iohannis felicită echipa de tenis a Româ­niei și promite să facă un meci demonstrativ cu Simo­na Halep. Pentru a nu da idei DNA-ului, se decide că șeful statului nu va sta în spatele fileului și nici nu se vor folosi rachete, să nu se interpreteze drept agresiune contra Rusiei.
 • SRI, prin divizia sa DNA, cere parlamentului să o aresteze pe Elena Udrea, pe motivul că știe prea multe și să le mai spună și lor câte ceva. Parlamen­tul aprobă cererea de arestare de 3 ori, pentru siguranță.
 • Klaus Iohannis vorbește (scuze, nu am găsit alt termen) academicienilor români. Cei ce au întârziat la discurs 5 minute au ajuns cu 4 minute după ce a plecat șeful statului.
 • În Parlament se conturează noi alianțe pentru demiterea guvernului Ponta. PNL se aliază cu DNA, cel mai puternic partid vizibil al momentului și cu SRI care are oameni peste tot, mai puțin la condu-cerea SRI.
 • Băsescu continuă să tacă și să boteze nepoți. Românii serbează Sf. Traian Botezătorul.
 • Klaus Iohannis se ceartă cu niște ziariști pentru că au întârziat 5 minute la conferința de presă. Dânsul a întârziat însă 5 săptămâni cu numirea directorilor serviciilor secrete. (Nici asta nu e glumă.)

Februarie 2015

 • Băsescu își termină rezerva de nepoți de botezat și se apucă să vorbească, ca să își apere mandatul. Neagă vehement că ar fi plecat cu 50 de dosare de corupție copiate pe o cheie USB. Oricum nimeni nu îl crede. Pe acea cheie încap cel puțin 1000 de dosare.
 • Klaus mai decorează un chestor de poliție acuzat în 2012 de tentativă de fraudă la referendum. Acesta din urmă primește ordinul “Bărbăție și credință”, dar nu știe cum se execută un astfel de ordin.
 • Prim-ministrul Victor Ponta e chemat pentru noi instrucțiuni de șefii săi. Nu la Cotroceni, ci la Washington.
 • Președintele monarh își consultă agenda pentru a acorda viitoarele decorații și a tăia urmatorele panglici. Își dă seama că are nevoie de două mandate ca să termine treaba. Va rămâne în istorie că și Klaus Decoratorul.

În România începe o nouă era – numită “Era mai bine înainte”.

PS:  19 februarie 2015. SRI și Klaus Iohannis citesc acest articol înainte de a fi publicat și, cu o viteză uluitoare, Eduard Helvig e propus director SRI. Pentru noul director SIE, președintele așteaptă apariția numărului nostru viitor.