Scorul final

0
28

În multe din Bisericile actuale, de toate confesiunile, atât în Vest cât și în Est, senzația pe care o încerci este de moleșală, de dulce adormire. Știm deja totul despre Dumnezeu, am citit toate pildele, cunoaștem pe dinafară crezul, am învățat Biblia pe dinafară, cu ce ne mai poate suprinde Divinitatea? Oamenii vin la Biserica pentru a socializa, pentru a se văicări, pentru a se împrumuta cu bani, pentru a face afaceri. Alții vin pentru a bifa o activitate de liniștirea conștiinței, imbracandu-se frumos, făcând numărul necesar de cruci, cântând psalmii prescriși, pentru a putea merge cu calm apoi la shopping, la meci sau la bar.
Și totuși, proorocul ne învață : „Gândurile Mele nu sunt gândurile voastre”, exista „lucruri care la mintea omului nu s-au suit”, iar „pe Dumnezeu îl poate vedea numai cel cu inima curată” sau „dacă nu va nașteți din nou, nu puteți vedea împărăția”. Nu este adică, deloc evident. Dumnezeu este totuși, misterios. Dacă ai senzatia ca ai înțeles deja totul despre pe Cel Nepătruns, ești probabil pe alături, nu stai mai bine decat un ateu care afirma ca Dumnezeu nu exista pentri ca nu e vizibil in cer. Calea este totuși strâmtă, poarta este îngustă și puțini sunt cei ce o află. Dacă crezi că stai in picioare, teme-te să nu cazi!
Toate acestea și multe altele sunt texte care par a fi ignorate de mulți credincioși de astăzi, care continuă să vină la Biserică fără entuziasm, pentru un motiv foarte simplu (de care insa nu sunt constienti): li s-a spus de către preoți sau pastori și au citit în Apocalipsa că Dumnezeu e cel care va câștiga în cele din urmă bătălia finală.
Adica li s-a dat un pont, știu deja scorul final și, deși se plictisesc, preferă să se dea de partea învingătorului. În plus, au pe cine să dea vină, dacă cumva la Judecată de Apoi iese prost: așa ne-au zis preoții să facem, nu e vina noastră!
Mă întreb câți dintre noi am sta ferm de partea Adevărului dacă nu am avea nici un fel de informație despre rezultatul final al Marii Lupte, nici o umbră de certitudine. Nici nu vreau să știu. De aceea unii atei mi se par mai corecți în atitudinea lor, pariind pe inexistenta lui Dumnezeu, chiar cu riscul de a se înșela. Pentru că nu este nimic mai rău decât să fii căldicel, nici rece, nici în clocot si să afli cu suprindere că poți să rămâii pe afară!

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentEtichetări și inconsecvențe
Blogovici
Initiatorul proiectului este vechi colaborator al revistei Pagini Românești din Montreal, fost candidat în alegerile federale canadiene, individ cu o formație stiintifică, antreprenor și mai ales, un om visător, cu idei preconcepute și multe defecte. Da, ați ghicit. Eu eram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.