Si daca…

0
1686
Cineva mi-a pus o intrebare voit incuietoare: Ce as mai scrie daca ma trezesc cu COVID? Pai:
1. Poate ca am avut deja. M-am intalnit destul de des cu oameni de toate felurile, atat in Spania cat si in Romania. Este posibil sa il fi luat deja de pe undeva. OMS spune ca oricum 10% dintre noi il avem. Toamna trecuta am avut o gripa destul de serioasa, cu febra si dureri de cap, stat la pat cateva zile. Poate daca as fi fost testat acum as iesi pozitiv, avand in vedere ca testul PCR NU IESE POZITIV NUMAI LA COVID ci si la gripa (o stiati pe asta? Nu? informati-va si ganditi-va la exactitatea raportarilor de pana acum!).
2. M-as ingriji cat pot: as lua doze duble de vitamina C si D, aspirina pentru fluidizarea sangelui, as bea ceaiuri si face inhalatii as manca cu mai multa ceapa si ghimbir, as dormi cat as putea si as face exercitii de respiratie. M-as ruga la Dumnezeu sa ma ierte pentru pacatele acelea pe care numai noi doi le stim (asta fac oricum, nu doar daca am COVID!), si sa aiba mila de mine si sa ma vindece.
3. Dar….si aici de fapt batea intrebarea: Nu as blama pe nimeni! Cu exceptia notabila ca vreun nesimtit sa imi fii tusit sau stranutat agresiv in fata, nu as da vina pe nimeni pentru presupusa contaminare, nici macar pe mine insumi (da, am atins acel punct in care sunt ingaduitor cu mine insumi). Asa cum nu am facut nici pana acum din copilarie pana azi, pentru toate bolile transmisibile pe care le-am avut. Sa dai vina pe semenii tai pentru ca ti-au transmis un virus sau o bacterie mi se pare stupid si oricum nu ajuta la nimic. Sunt miliarde de bacaterii si virusuri cu care interactionam zilnic, de cand e omul pe planeta asta, iar sistemul nostru imunitar se ocupa zilnic cu gestionarea acestor interactii. Nu m-as apuca sa imi urasc semenii pe acest motiv, asa cum ne incurajeaza deloc subtil aberanta noastra mass-media platita cu bani de la guvern.
4. In niciun caz, chiar daca m-as imbolnavi de COVID, nu as considera justificat ca guvernele sa inchida scolile, restaurantele, muzeele, bisericile, stadioanele sau sa limiteze circulatia altora in numele meu. Nu m-as considera nici erou, nici victima, asa cum pozeaza diverse vedete pe la TV. Bolile fac parte din viata, unele sunt mai grele, altele mai usoare. Mentionez, ca sa spulber orice indoiala, ca nu imi place sa fiu bolnav. Nu mi-as schimba asadar opinia despre aberatia de a spiona oamenii sau a-i inchide, despre aberatia de a conferi mai multe puteri politiei, sau a baga o lume intreaga in recesiune.
Nu cred ca eventuala mea imbolnavire ar justifica saracia si izolarea altora. Nu as avea nimic contra spalatului pe maini, pastrarii distantei sau purtarii de masca in situatii de aglomeratie. Inteleg si respect frica multora de contaminare, dar mi se pare ca guvernele, sub presiunea OMS si a multinationalelor care fac bani din greu folosesc criza sanitara pentru a impune un regim dictatorial si o economie de comanda, si nu pentru a salva vieti, de care nu le-a pasat niciodata prea tare.
Uitati-va in jurul vostru si constatati singuri: economia este tot mai controlata, un numar redus de oameni dicteaza ce este si ce nu este esential din activitatile noastre, familiile sunt despartite, drepturile omului sunt reduse pe zi ce trece, cenzura si delatiunea functioneaza din plin. Vi se pare ca mai traiti in democratie si libertate?
Intreb la randul meu: daca ati fi bolnavi de COVID sau de orice altceva, ati fi de acord ca guvernele sa arunce o lume intreaga in saracie si dictatura pentru a va „proteja”?