Trezirea din beție

1
2299

După ce în ultimele 6 luni și-au scăldat creierașul în baia de endorfină generată prin anticiparea marii victorii în alegeri a d-nei Clinton contra bigotului și misoginului Trump și a deplorabililor săi suporteri, elitele de stânga, presa mainstream și votanții hilarei doamne s-au trezit din delirul colectiv cu o găleata de apă rece pe față în dimineața de 9 noiembrie. Ce sa vezi? Deplorabilii invinseseră!

Imediat, au început smiorcăielile. Au aflat dânșii de pildă, că d-na Clinton a avut niște voturi în plus, și că numai sistemul de electori l-a dat învingător pe tiran. Așa că s-au apucat să se plângă și să semneze petiții adresate electorilor, cerându-le să voteze pentru favorita lor. Așadar, dacă nu ne convine scorul, schimbăm regulile jocului, eventual după încheierea lui. Nu am auzit pe nimeni să protesteze contra metodei de organizare a alegerilor înainte de 8 noiembrie, când erau prea siguri de victorie. Nici măcar în ziua votului. Brusc, sistemul a devenit prost și depășit abia când au aflat scorul final. Ca la fotbal, când ai noștri pierd cu 3-2 la goluri, dar câștigă la cornere.

La fel ca și după Brexit, elitele atotștiutoare au muștruluit poporul: Sunteți proști, dezinformați, nu știți să votați etc- și s-au apucat să critice sistemul electoral. La Brexit s-a spus că nu e bine ca ieșirea din UE să fie decisă direct de populație, prin vot direct, ci de către parlament. Poporul e prost, elitele știu mai bine. Iar în cazul lui Trump, nu marii electori trebuie să decidă, ci tocmai votul popular! Poporul știe mai bine!

Băi băieți, ne lăsați? Si la Brexit, si la alegerile americane, regulile jocului erau clare de la început. Populația a știut precis ce votează și după ce reguli. Vă umpleți de penibil. Nu vreți voi mai bine un bilet doar dus pentru Coreea de Nord? Acolo nu veți mai avea dureri de cap cu democratia asta.

Scumpa noastră stângă elitistă occidentala a avut mereu un respect asimetric fata de democrație. Democrația e minunată când iese cum vrem noi, dar când iese pe dos, când soldații nu stau drepți în front și își fac de cap, atunci au fost manipulați, proști, dezinformați. “Hai să mai încercăm o dată, hai să schimbăm regulile, hai sa facem până iese cum vrem noi”. E bine să știm asta pe viitor. Pentru stânga neo-marxistă, democrația nu a fost niciodată un principiu, ci doar o unealtă spre atingerea scopurilor sale: uniformizare, egalitarism, controlul populației. De un principiu nu te desparți, dar de o unealtă da. Dacă nu îți aduce rezultatul scontat, o abandonezi si cauți altă unealtă.

S-au mai apucat băieții refuzand cruda realitate, să iasă în stradă, să protesteze, să vandalizeze mașinile, să spargă vitrinele, să își bată oponenții. Așa, de pacifiști si inclusivi ce sunt. Ca doar ei sunt contra urii și violenței. Asa spuneau in campania electorala. Au lipsit de la școli miercuri după alegeri, cu voie de la profesori. Erau în stare de șoc, săracii. E greu după 6 luni să rămâi dintr-odată fără drog.

Dovedindu-ne că sunt incă in starea de refuz al realitatii, actorii pro-democrați, de pe Broadway, moral superiori, oferă indicații prețioase lui Trump și Pence despre cum trebuie guvernată țara si tamplarilor la ce capăt se bate cuiul.

In mod normal, te-ai fi asteptat sa ceva vezi capete căzande, pus de cenușă in cap, o analiză serioasă de genul” „Hai sa vedem ce am gresit in campanie sau in politica noastră”? In loc de asta, CNN et comp, supărată că minciunile și manipulările folosite in campanie nu au dat rezultatul scontat, a găsit adevăratul vinovat: un website de zvonuri, produs de românaș de-al nostru in varsta de 24 de ani, care ar fi lansat știri false in campanie si a scufundat „invicibila armada” electorală democrată.

Că noi românii ne credem buricul pământului, asta nu e nimic nou, dar să aflăm de la americani că Ovidiu Drobota și Guccifer (Marcel Lazar), taximetristul care a spart serverul democrat sunt responsabili cu schimbarea istoriei lumii, este mai mult decat măgulitor. În fine, ne sunt recunoscute meritele ancestrale!

Ok, băieți. Gata. E timpul să terminați de mâncat tot din farfurie și să mergeți la culcare. Mâine avem treabă, avem concurs de traforaj la grădiniță. Lăsați acum meetingurile de protest și petițiile. E timpul să creșteți. Lăsați oamenii mari să își vadă de treabă.

Iar cu democrația asta, nu va supărați. O să mai aveți ocazia să va jucați de-adevaratelea peste 4 ani. Până atunci, căutați vreo aplicație pe Ipad, unde să simulați alegerile cât vreți voi, și la care puteți reseta oricând rezultatul, dacă nu vă place. Viața virtuală modernă vă permite sa vă continuați visul. Somn ușor!

1 COMENTARIU

Comments are closed.