Vacofobia

0
2598

Scandal internațional: Uniunea Europeană discriminează împotriva propriilor ei cetățeni.
O vacă bulgară (Bulgaria este membră a Uniunii Europene), s-a rătăcit la granița cu Serbia și a nimerit în tara vecină (care nu este membru UE). Deși recuperată de un fermier sârb și trimisă înapoi la stăpânul ei din Bulgaria, autoritățile bulgare vor să o sacrifice, pentru că revenirea Joianei (acesta nu este numele ei adevărat) la patria mumă este considerat…import ilegal din afara Uniunii. Vaca respectivă – care este în plus gestantă, adeptă a mișcării ProLife, a refuzat sa avorteze vițelul rezultat dintr-o legatură ilicită cu un taur dintr-o ferma vecină, deci autoritățile bulgare se pot face vinovate de dublă omucidere, pardon, vacocidere.
Așadar, iată, suntem generoși cu emigranții ilegali, dar atunci când un cetățean cu drepturi depline se repatriază, ajugem până la crimă pentru a respectă regulamentele absurde ale Uniunii.
Ce poate să facă acum Joiana pentru a capăta clemență? Să salveze un copil european de la vreo cădere de la etajul 6? Să ceară statutul de refugiat sau de (rătăcit) politic?
Surse care au dorit să își păstreze anonimatul ne-au informat că vaca este simpatizantă a lui Donald Trump și s-a pronunțat recent, într-o discuție cu colegele ei de pășune în favoarea mutării capitalei Israelului la Ierusalim. Se pare că, din invidie, o coleg de pașune, (Joiana dă mai mult lapte decât celelalte la un loc și se bucură de o atenție deosebită din partea stăpânului), a sfătuit-o să iasă din spațiul UE, promițându-i că dincolo nu va fi niciodată sacrificată pentru carne, va apuca să iasă la pensie și să își vadă nepoții). În spatele acțiunii autorităților bulgare se pare că se află ura europeană împotriva tuturor simpatizanților lui Trump, de orice specie ar fi.
Singura speranță pentru Joiana ar fi să facă apel la comisia europeană pentru drepturile omului, declarându-se în prealabil transhuman și să poată beneficia astfel de clemență.
Inițial indiferenți la aflarea acestei știri, Donald Trump și Emmanuel Macron au luat poziții diametral opuse, odată ce au fost dezvaluite simpatiile politice ale Joianei. Trump a trimis imediat un twitt, anunțând acordarea Green Cardului în regim de urgență, cu condiția ca UE să plătească taxa de 25% pe potcoavele de oțel, iar Macron a cerut aplicarea strictă a legilor Uniunii. Premierul Canadian Justin Trudeau, amintind că „diversitatea este puterea noastră” s-a oferit să acorde Joianei cetățenie cu condiția ca această să renunte la poziția sa Pro-Life. În Marea Britanie, un cunoscut judecător a considerat că este în interesul Joianei să fie sacrificată, deoarece tot acolo va sfârși în cele din urmă, iar Klaus Iohannis a declarat că nu poate declara nimic, deoarece Curtea Constituțională nu îi mai permite. În schimb premierul Dancilă a intervenit spunând că numai ferma poate lua o decizie fermă, exprimându-și simpatia pentru vaca rătăcită. „Știe și mine ce înseamnă să fiu pusă în teritoriu pe care nu îl cunoaște, nici mine la Palatul Victoriei nu am găsit ușor accesele la biroul primului ministru Dragnea”.
Până vom vedea cum se termină toată povestea, să luăm act de vacofobia celor din UE.