Alegerile care contează

0
1371
Deși urmăresc ca toată lumea cu mare interes situația generată de alegerile din State, îmi dau seama că adevăratele alegeri la care sunt chemat să particip sunt altele.
Situația cu COVID-ul face ca viață noastră zilnică să fie mult afectată. Noi restricții ale circulației, noi limitări ale activității economice. Veștile proaste parcă se țin lanț – atât pentru cei ce se tem de boală, cât și pentru cei ce se tem pentru pierderea libertăților, iar creșterea numărul de cazuri raportate vine la pachet cu înăsprirea măsurilor.
Alegerile din America nu contribuie nici ele la liniștirea noastră – după atâta tensiune și polarizare, cei ce se bucură de o eventuală înfrângere a lui Trump vor rămâne în curând fără țap ispășitor (pe cine or să mai dea vină dacă va merge prost de acum încolo?), cei ce doreau o victorie a lui Trump sunt desigur acum căzuți într-un amestec de depresie, frustare și speranța într-o minune de ultimă oră.
În acest context, se pare că putem face prea puțin și că suntem niste victime neputincioase ale situației.
Și totuși, fiecare la locul nostru, putem alege să ne facem viața un pic mai bună. Putem accepta realitatea în loc de a ne revolta contra ei, putem să facem sport și să ne hrănim corect în loc de a sorbi știrile și berea de pe canapea, putem alege să citim o pagină dintr-o carte bună în loc de a citi pagina lui Caramitru sau CTP, putem ieși la o plimbare scurtă în loc de a ne văicări, putem alege să vorbim frumos cu copilul, soția, soțul, mama, tata, vecinul în loc să-l înjurăm pe cel aflat la 10,000 km distanță, putem să ne facem un ceai cald sau să vedem un film în loc de a ne enerva pe Facebook.
Putem să ne facem acum și aici viața noastră să fie un pic mai frumoasă, chiar în condițiile date, alegând să schimbăm exact ceea ce putem schimba. Astea sunt, după mine, alegerile care contează. Să ne păstram sufletul și mintea cât se poate de întregi.