De la Xofobie la neostalinism

0
1782

Citiţi carţile vechi, cât mai puteţi. Mergeţi şi vizitaţi muzeele, cetăţile, bisericile, câtă vreme mai există. Pentru că lupta de clasă a intrat intr-o nouă fază.
„A început de ieri să cadă„….câte o statuie. Câte o denumire de instituţie. Sub pretextul comiterii unor acte de reparaţie si de justiţie sociala, stânga progresistă a declarat război istoriei si biologiei. Din ce in ce mai multe cărţi sunt mai întâi criticate, apoi etichetate drept „opresive”, în curând, le vom vedea interzise sau arse in piaţa publică, iar filmele „ofensatoare” – de fapt cele ce descriu istoria lumii aşa cum a fost ea – retrase de pe piaţă şi puse la index. Brusc, Mark Twain, Shakeaspeare, Disney, Dickens şi alţii se transformă, din idolii copilăriei multora, în nişte tirani politic incorecţi, de care trebuie să uităm cât mai repede. Asta nu mai este „political correctness”. Asta e faza a doua a neo-marxismului, cea cu ascuţirea luptei de clasa, este neo-stalinism.Corectitudinea politica, pentru cei care abia acum se prind ce e cu ea, a început mai demult în America şi în Europa Occidentală, iar la răspândirea ei, conştient sau nu, am participat cu toţii, închizând ochii la îmbulzeala agresivă către spaţiul public a tot mai multor minorităţi reale şi inventate. Apogeul PC a culminat cu transformarea „free speech”ului în „hate speech” şi etichetarea rebelilor cu stigmate de genul „X-ofob” – unde X ia din ce în ce mai multe valori în ultima vreme. Faza cu interzicerea filmelor şi cărţilor, cu dărâmarea statuilor, seamănă perfect cu faza de accesiune la putere a nazismului şi stalinismului. La fel au procedat comuniştii, după ce au activat o vreme în ilegalitate, pretinzând că reprezintă interesele unei clase oropsite (proletariatul), au pus apoi mâna pe putere şi au început ingineria socială, ştergerea memoriei publice, rescrierea istoriei, confiscarea averilor. Cărţile au fost arse şi puse la index, timbrele confiscate, bisericile dărâmate, oamenii cu carte au făcut puşcărie şi au fost trimişi la re-educare forţată. Şi ei, comuniştii, o făceau cu aceeaşi legitimitate autoproclamată şi cu aceeaşi superioritate morală auto-asumată, precum progresiştii occidentali de astazi. Şi ei au beneficiat de tăcerea multora şi de prostia majorităţii, de „sancta simplicita” a idioţilor utili, care cred că contribuie la binele comun punând şi ei o mâna de vreascuri pe rugul aprins, sau înfierând public „retrograzii” care se opun „progresului”.
Ce sfat va dau acum, tututor prietenilor mei. Serios. Citiţi cărţi vechi, din acelea dinainte de Guttenberg sau chiar de apariţia internetului. Salvaţi-le pe hard disk, nu în cloud, şi ascundeţi-le acasă. Salvaţi filmele lui Disney, cele dinainte de anul 2000. Mergeţi şi vizitaţi muzeele, cetăţile, bisericile, câtă vreme mai există. Faceţi poze cu ele. Păstraţi memoria publică, păstraţi istoria, invataţi-i pe copii biologia adevarată, ce este o mamă si un tată. Să aveţi ce povesti mai târziu, când se vor întoarce vremurile bune si va trebui să reconstituim adevarul. Pentru că, dacă nimeni nu face în continuare nimic, vom asista neputincioşi la căderea civilizaţiei Ocidentale, dărâmată nu de invaziile externe, ci de barbarii din interior.