Icoanele și pașaportul

0
1293

Lumea este în fierbere, popoarele europene au început să se sature de măști, restricții și de noile tulpini de virus care apar ca ciupercile la comandă. În Germania, Franța, Italia, Spania etc răbdarea e pe sfârșite, iar oamenii au început să iasă în stradă. Nici România nu face excepție.

Numai că la români, mășinăria de propagandă a intrat în funcțiune cu motoarele turate. Foile de luptă și goarnele partidului progresist globalist din România au început să denigreze de-a valma protestatarii care se opun măsurilor de izolare impuse de autorități.

Rețeta e cunoscută de multă vreme, dar cu toate astea încă prinde la o anumită parte a populației, neobișnuită cu exercițiul gândirii cu propriul cap. Au fost reluate vechile bau-bauri din anii 90: astfel cei ce protesteza sunt fasciști, anti-semiți, anti-maghiari sau oamenii rușilor. Ca de obicei, de câte ori guvernanții încearcă să bage pe gât populației ordine venite de la șefii de la Bruxelles iar populația protestează, imediat se reactivează la comandă „pericolul rusesc”, pentru a stârni rușinarea colectivă: „Maică, ești fascist de-al lui Putin, de ce te opui tu la statul în casă?” (mă întreb daca cuvântul „rușine” nu vine cumva de la rădăcina „ruși” că prea sunt folosite des împreuna!).

Dar la fel ca într-un anume banc (pe care nu vi-l spun, ca să nu fiu considerat anti-semit) propagandiștii de serviciu s-au gândit să împuște mai mulți iepuri deodată: ce-ar fi să mai dea un pic și în Biserică? Așa că astăzi ziare.com ne anunță cu îngrijorare în cel mai pur stil Scânteia anilor 50 că „Mii de oameni au mărșăluit prin marile orașe din țară. Cu icoane în brațe, au scandat lozinci anti-măsuri, au spart vitrine, au aruncat cu pietre în jandarmi și au spart geamurile mășinilor”. Vezi Doamne, coloane întregi de bigoți religioși s-au aliniat cu icoanele pe post de kalașnikov la brâu ca să facă praf civilizația europeană în timp ce bieții jandarmi, altă dată acuzați de brutalitate, au fost de data asta ei înșiși brutalizați de atacul cu apă sfințită și imagini ale Fecioarei. Pentru a fi convingător, ziarul ne arată poza unui nene căruia nu i se vede fața și care ține o icoană de lemn în mâna. Mda.

În paranteză, să ne amintim că și Ceaușescu a numit revoluționarii timișoreni din 1989 „huligani iredentiști și fasciști” și nu a sfârșit prea bine, dar se pare că unii dintre ziariști de azi nu sunt la curent cu istoria.

Cât despre povestea cu rușii, mă întreb cât timp va mai funcționa sperietoarea că tot ce nu e pe placul globaliștilor trebuie să fie mâna lui Putin. Tactica asta s-ar putea să dea rezultat invers celui scontat. Lumea se va plictisi în așa hal de aceste povești, încât dacă Doamne ferește, într-o zi, Rusia chiar ar avea chef să invadeze Europa, iar ziarele ne vor anunța îngrozite intrarea lor în Berlin, nimeni nu o să le mai creadă.

Între timp, pe tăcute și peste noapte, ca hoții de cai, comisia europeană se pregătește de impunerea certificatului digital de vaccinare (pașaportul de sănătate) pentru a reglementa „dreptul” la „liberă” circulație. Da, exact acel document despre spuneau că „nici pomeneală de așa ceva, astea sunt conspirații!”. Ei, uite că și de dată asta conspiraționiștii au avut dreptate. Așteptăm cu interes și următoarele confirmări.

PS:

Sincer, aș vrea să nu avem dreptate. Aș prefera să ni se spună peste o lună sau șase: „Uite, vedeți, nu e nici un Mare Reset, nici o impunere a unui guvern mondial, nici o dictatură comunisto-sanitară, nici un pașaport digital, nici o restrângere de libertăți. A fost doar ceva temporar, acum reveniți la viețile voastre”.

Aș vrea să fi fost noi ăia proști. Aș râde cu gura până la urechi și m-aș bucura ca un copil. Aș fi cel mai fericit prost care a existat vreodată.