Poporul, familia și puterea tradițională

0
1476

Game’s over. Referendumul care ne-a ținut încordați 3 ani și 30 de zile, care ne-a făcut să ne înjurăm între noi și să ne urăm unii pe alții și mai intens, este istorie.

Cine a pierdut și cine a câștigat?
Păi cine? Poporul! (în ambele cazuri!)

(Abia aștept să văd cum formatorii de opinie pentru care românii erau până vineri troglodiți, primitivi, bigoți și cu WC în fundul curții vor lăuda mâine înțelepciunea, maturitatea și semnele de civilizație ale poporului.)

„Poporul e suveran, poporul a decis, poporul s-a abținut”.

Cel mai probabil poporul nici nu a știut despre ce e vorba. Zgomotele și zvonurile care au circulat intens plus pasul la off-side făcut de PSD care a boicotat tacit n-au făcut decât să ne faca pe toți o sumă de cetățeni turmentați.

E bine. Poporul cel întelept nu va mai pupa în curând alte referendumuri, iar politicienii vor putea sta liniștiți și își vor vota legile cum le convin. Adio #farapenali și alte jucării din astea.

PSD a castigat acest referendum. Problema căsătoriei nefiind reglată la vot, Dragnea și PSD vor avea în continuare muniție pentru alegerile din 2020, povestind poporului cât de tare a aparat el familia și cât de periculoși ar fi ceilalți (USR, PNL și UE) care vor să ne bage pe gât mariajul gay. Și probabil va câștiga încă o dată alegerile, pentru că se știe că memoria electoratului este scurtă.

(Reproșul pe care CpF îl face PSD este ridicol si resentimentar, din păcate, pentru că demonstrează că s-au bazat pe premiza periculoasă că Dragnea e cu ei. Or Dragnea și PSD sunt patrioți tradiționaliști la București și Sorosiști globaliști la Bruxelles. Ei sunt cu puterea, nu cu familia.
CpF are o imensă datorie morală să arate că îi pasă de acum încolo de problemele reale ale familiilor românești – violență, copiii abandonați, rata ridicata de avorturi etc.)

Cât despre mariajul universal și educația copiilor în spirit de diversitate, sunt și ele pe aproape. După colț. Probabil după alegerile viitoare. Pentru că deși ni s-au dat zeci de asigurări că așa ceva nu se va întâmpla la noi, acum după ce poporul cel înțelept a boicotat, nu prea ar fi motive să le mai refuzăm, nu-i așa?
Ne va lămuri dl. Danileț cum stau lucrurile și cum avizele Curții Constitutionale de până ieri erau de fapt numai consultative. Iar de opoziție la schimbarea Codului Civil nu mai poate fi vorba, acum că poporul a ales înțelept să nu se bage.

Ca la fotbal, nu contează câte cornere și câte ocazii și cât a furat arbitrul. În statistică rămâne scorul final. Oricum o interpretăm noi ce am participat la joc, Interpretarea tuturor celor care contează (presa mondială, UE etc) va fi că românii nu au fost de acord cu schimbarea Constituției. E singurul lucru care rămâne – rezultatul.

Oricum eu sunt mândru de poporul meu abstinent, intrăm și noi în secolul XXI! Abia aștept să mă dau cu trenul de mare viteză și să gonesc cu Mercedesul cu 200 la ora pe autostrada București – Brașov. Doar vine la pachet cu modernitatea, nu?